کتاب “تعیین میزان علوفه قابل برداشت مراتع: جلد دوم، مراتع منطقه استپی و بیابانی ایران” با همت محمد فیاض و مینا بیات با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۰۰۰۰۰ ریال توسط انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به چاپ رسید . در بخش از مقدمه این کتاب میخوانیم:
یکی از استفادههای اصلی از مراتع در حال حاضر تولید علوفه برای حیوانات اهلی و وحشی میباشد. اهمیت مراتع در تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش، محلی برای زیستگاه حیات وحش و تفرج بر کسی پوشیده نیست ولی در کشور ما استفاده از مراتع بیشتر از جنبه تولید علوفه اهمیت دارد. تولید علوفه مراتع معمولاً در مرحله گلدهی گونههای غالب تعیین میگردد (مصداقی، ۱۳۸۷). مراتع کشور با سطحی برابر۴/۸۶ میلیون هکتار، حدود ۵۲ درصد کل مساحت کشور را بخود اختصاص دادهاند. مراتع کشور تنها میتواند خوراک ۳۷ میلیون واحد دامی را در مدت ۷ ماه یا ۶/۲۴ میلیون واحد دامی را در مدت یکسال تأمین کند. در حال حاضر بیش از ۲/۲ برابر ظرفیت مجاز از مراتع کشور بهرهبرداری میشود (سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، ۱۳۹۰).
اسکندری (۱۳۷۸) معتقد است در حال حاضر تولید سالانه مراتع ۷/۱۰ میلیون تن و علوفه خشک قابل برداشت مجاز (T.D.N) در شرایط نرمال بارندگی برابر ۸۸/۵ میلیون تن برآورد میگردد….